Published on 2019-12-20 11:42:10+00:00

Viimeisellä rannalla...

Vuokra-auto oli käytössä vielä muutaman tunnin aamulla joten lähdimme etsimään saaren parasta rantaa. Muutaman umpikujan, massiivisen lätäkön ja yllättävän mutkan jälkeen päädyimme mystisen oloisen hotellin raunion pihalle, paikalle jossa olisi pitänyt olla se täydellinen ranta. Paikka oli nimeltään Aliko. Ilmeisesti joku oli kauan aikaa sitten suunnitellut paikalle kohtuullisen isoa rantaresorttia, mutta homma oli syystä tai toisesta (melko varmasti rahanpuutteen) takia jäänyt kesken. Nyt paikalla oli hiljainen naturistiranta ja valtava raunio jonka seiniä taitelijat olivat täyttäneet graffiteilla.

Niin hienoja tuotoksia että tuommoisen voisi ottaa vaikka olohuoneen seinään. Pienellä Internetin selaamisella löytyi lisätietoja. Hotellin rakentaminen oli alkanut 60-70 luvulla Kreikan sotilasjuntan hallinnan aikaan. Juntan kaaduttua hotelliprojekti oli ilmeisesti todettu laittomaksi ja rakentaminen laitettiin jäihin. Asiaa ilmeisesti puitiin oikeudessa sen verran kauan ja kalliisti että ei se siitä enää käynnistynytkään. Graffitit puolestaan oli tehnyt alunperin Balilta lähtöisin oleva taiteilija nimimerkiltään Wild Drawing. Hän hengaili paikalla kesällä 2015 ja ilmeisesti kulutti aikaa maalailemalla seiniä. Eipä siinä hieno ja yllättävä vierailukohde.

Auto saatiin palautettua ajallaan vuokraamonja loppupäivä kuluikin rannalla ollen.

Ajatus oli käydä uimassa, tosin yritys oli aika ponneton. Vesi oli viileetä ja ranta loiva joten se olisi ollut ainakin itselleni aikamoista kidutusta. Kahlaaminen riitti. Mä vielä kerään rohkeutta ja koitan joku päivä edes nopean pulahduksen tehdä ?

Jostain syystä tämä saari on täynnä eri vaiheissa olevia puolivalmiita taloja. Jopa rannalta löytyi yksi semmoinen.

Illat onkin sitten ollut hyvää aikaa kuvata, syödä ja lojua porealtaassa. Ruoka on ollut hyvin grillipainotteista. Ja edullista. Parilla eurolla saa jo semmoisen lihakääryleen jolla pärjää illan.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen