Published on 2020-02-29 13:03:01+00:00

Vancouver

Vaikka onkin työreissu niin kirjoitan silti tästä hieman. Ehdin kuitenkin yhden viikonlopun pitämään vapaatakin :) Vancouverista olin jo etukäteen kuullut paljon kehuja ja saapuessa paikalle oli lentokoneen ikkunasta ja aika lupaavat maisemat.

Tulin tänne katsomaan yhteistyökuvioita paikallisen yliopiston, University of British Columbian, Pulp and Paper Centren kanssa. VTT:n kautta meillä oli sinne kontakti professori Mark Martineziin. Mark tuli lentokentälle vastaan ja heitti hotellille toipumaan lennosta. Sain myös hänen vaimon polkupyörän lainaan ja perjantaina sitten pyöräiltiinkin jo yliopistolle. Polkupyörä tuntuu olevan Vancouverissa todella näppärä kulkupeli. Yliopistolle oli n. 10 km matka ja se oli aika mainio aamulenkki.

Täällä pyöräillään usein aivan autotien laidassa ja ainakaan omaan makuun se ei tuntunut erityisen hauskalta. Auton menivät usein aika vierestä ja kovaa ohi. Vakioreitiksi yliopiston ja hotellin välille minulle muodostuikin hieman pidempi rantaa pitkin kulkenut reitti. Se oli rauhallisempi ja paremmat maisemat. Paljon laivoja odottamassa satamaan pääsyä, taustalla vuoria.

Lauantaina nappasin pyörän alle ja ajelin parikymmentä kilometriä (josta aika pitkä pätkä jyrkkää ylämäkeä) Lynn Valley nimiseen paikkaan jossa oli jonkinlainen luonnonsuojelualue. Päätin ajella Stanley Park -nimisen puiston läpi ja sieltä Lions Gate siltaa pitkin Vancouverin pohjoiseen osaan. Silta oli ehkä retken karmein vaihe. Yli sata metriä korkea silta, jonka kaiteista näkyi läpi.

Lynn kanjoni on hieno luonnonpuisto. Rotkon yli menee riippusilta ja metsässä menee hyvin hoidettuja polkuja. Tarvittaessa voisi vaeltaa vähän pidemmänkin matkan, mutta itse tyydyin kulkemaan muutamia kilometreja jokea kumpaankin suuntaan. Vesi oli kylmää, mutta jotkut uskaliaat kävivät jopa uimassa.

Lauantai illaksi olin varannut liput NHL-peliin. Peli oli kyllä viihdyttävä, mutta Bostonin maalivahdille Tuukka Raskille aika heikko. 3-9 häviö.

Seuraava viikko menikin sitten aika lailla töitä tehden. Iltaisin kävin kävelemässä lähi luontopoluilla tai katselemassa nähtävyyksiä kaupungilla. Yhtenä iltana kävin elokuvissa. Asuin hotellissa Granville Island nimisessä paikassa. Se oli mielenkiintoinen yhdistelmä teollisuutta ja turismia Granvillen sillan alla.

Lähtiessä kävimme vielä Markin ja hänen vaimon Ann-Karinin kanssa katsomassa lintuja paikallisella suojelualueelle. Pakko sanoa että hieman tuli kateellinen olo siitä lintu- ja lajimäärästä mitä suht kompaktille alueelle oli saatu mahtumaan :)

Laitan tähän perään vielä sekalaisia kuvia kaupungilta.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen