Published on 2018-08-22 15:18:07+00:00

Vaellus, päivät 6 ja 7

Kaikesta toiveikkuudesta huolimatta mun kuume ei laskenutkaan seuraavaksi aamuksi. Mutta positiivista aamussa oli että saimme nähdä muutamia komeita vilauksia Annapurna II:sta.

Soiteltiin trekkifirman vetäjälle joka kertoi että hän tilaa helikopterikuljetuksen samantien, nyt! Piti aikalailla jarrutella kaveria. Soitin sitten vakuutusyhtiöön Suomeen ja kysyin miten he asiaan suhtautuvat. Koska kyseessä ei ollut akuutti hätätapaus he haluavat lääkärin mielipiteen. Lääkäri soittikin sitten myöhemmin ja oli sitä mieltä että olisi syytä päästä toipumaan alemmaksi ja ainoa kulkupeli pois on helikopteri. Illan myötä vakuutusyhtiö järkkäili kuljetuksen seuraavalle päivälle. Tässä välissä trekkifirman pomo olisi tosin sen kopterin useampaan kertaan tilannut jos ei olisi erikseen joka kerta kieltänyt, tehokas veijari ? Saavat kuulemma tietyiltä firmoilta pienen bonuksen jokaisesta kuljetuksesta, ja jos kyydin hinta on 5000-6000$ saattaa se pienikin olla ihan kohtuullinen...

Aamulla sää oli liian pilvinen lentämiseen, joten lähtö venyi puoleen päivään.

En ollut aiemmin helikopterilla lentänyt ja pakko myöntää että oli kyllä hieno kokemus. Valitettavasti päädyin keskipaikalle joten en saanut kovin hyviä kuvia, mutta lennettiin samaa solaa pitkin jota oltiin kävelty. Helikopterimaisesti kaarrellen ? Alueesta sai todella hyvän kuvan vähän ylempää. Taidan myydä motskarin ja ruveta säästämään omaan helikopteriin!

Katmandussa vakuutusyhtiö oli kätevästi hommannut suoraan lentolentälle kyydin sopivaan sairaalaan. Oli hieman huvittavaa ajella pillit päällä sairaalaan. Kotipuolessa olisin vastaavassa tilassa ajanut Burger Kingiin. Sairaalassa ottivat näytteitä ja tekivät testejä. Verinäyte oli kuulemma erinomainen (mitä sitten lääkärin sanomana tarkoittaakaan) ja muissakaan testeissä ei näkynyt mitään hälyttävää. Kuumeen syynä on hengityselintulehdus. Sairaalaan piti jäädä yön yli tarkkailtavaksi, mutta näillä näkymin loma jatkuu huomenna.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen