Published on 2018-08-19 09:06:00+00:00

Vaellus, päivät 3-4

Heräsimme aamulla pilvestä, joten toivotut hienot maisemat jäivät toistaiseksi toiveen tasolle.

Eilisen illan hieman huono olo jatkui osin vielä aamulla ja epäilen että olen saanut jonkin bakteerin. Aamupalan jälkeen lähdimme etenemään kapeaa rinteessä menevää polkua pitkin.

Edellinen yöpaikka kyllä näytti hienolta vuoren rinteessä.

Rinteessä oli ilmeisesti hyviä pystyvirtauksia, siellä liiteli jotain kohtuullisen ruman näköisiä lintuja.

Päiväruuan syöminen alkoi olemaan melkoisen haastavaa, joten melko varmasti nyt on jonkinlainen ruokamyrkytys tullut.

Loppumatka seuraavaan yöpaikkaan olikin melkoisen haastavaa. Ja siitä ei paljoa tullut kuviakaan otettua. Matkalla bongattiin kuitenkin maailman 18. korkein lentokenttä Manang. Kuulemma ei mikään varsinainen unelma lentäjälle, ja siksi helikopteri onkin suositumpi kulkupeli.

Viimein perillä Mananging kylässä. Täällä on tarkoitus viettää yksi lepopäivä ja totuttautua matalampaan ilmanpaineekseen.

Levättyäni hetken mittasin kuumeen ja mittari näytti 38 astetta, maha tuntui ikävältä ja kurkku hieman kipeä. Kävimme etsimässä kylän lääkärin. Vastaanotto oli ei-ihan-länsimaalaisen-oloinen pimeähkö huone. Mutta lääkäriltä sain ohjeeksi aloittaa antibioottikuuri (olimme ostaneet varuiksi Katmandusta) ja juoda lämmintä.

Antibiootti tehosi yön aikana ja seuraavana päivänä vatsa alkoikin olemaan jo lähes normaali. Aamulla pilvetkin olivat hieman siirtyneet ja saimme nähdä hieman korkeampia kukkuloita. Vielä loppupäivä lepoa ja olo alkaa olemaan taas ok.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen