Published on 2018-08-16 15:11:43+00:00

Vaellus, päivä 1

Aamupalan jälkeen täytämme vesipullot (Marsu puhdistaa veden suodattimella, minä UV-valolla) ja lähdimme liikkeelle. Eilen illalla röykkyisen ajomatkan päätteeksi päädyttiin Nache nimiseen paikkaan. Ja seuraava tavoite oli Chame. Hyppään tässä jo ajassa eteenpäin ja laitan kuvan kävellystä reitistä.

Matkan varrelle mahtui monenlaista maisemaa ja asiaa. Ensimmäinen lumihuippuinen vuori:

Paikallisten Timuriksi kutsuma marja . Tuoreena puusta syötynä tästä tuli jännittävä puutunut tunne suuhun pitkäksi aikaa. Marjalla on kuulemma parantavia ominaisuuksia sydämen ja vuoristotaudin suhteen.

Munkkitemppeli, näitä on alueella paljon. Isompia ja pienempiä. Samoin monesta paikasta löytyy buddhalaisten käyttämiä värikkäitä mantralippuja, joilla karkotetaan pahoja henkiä alueelta.

Jokia ja puroja alueella menee ristiin rastiin. Vesi on vuorilta valuvaa lumensulamisvettä ja sadevettä. Meidän vaellus seuraakin alussa jokea joka lähtee maailman korkeimmalta sijaitsevalta Tilicho järveltä ja päätyy Katmanduun.

Hyvin ystävällinen vuohi.

Ruoka on hyvin yksinkertaista, yleisin ruoka on täkäläinen perinneruoka Dal Baht. Riisiä ja papumössöä, paistettua kaalia ja teetä.

Välillä isompien rotkojen yli mennään riippusiltaa pitkin.

Alueella kasvaa kannabista luonnonvaraisena. Ja se näkyy myös esim. Katmandussa, missä illalla huumeiden tarjoajia tuntui kuiskailevan lähes joka kadunkulmassa.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen