Published on 2022-03-02 21:29:32+00:00

Ensimmäinen reissu covidin jälkeen: Turkki

Yksi kaveri, Jukka, oli lähtenyt talveksi Turkkiin ja houkutteli meitä muita kyläilemään. Pienoisen jahkailun jälkeen saimme lopulta sopivan delegaation kerättyä ja pääsimmekin oikeasti matkaan.

Lennot meni aika näppärästi ja halvalla deturin kautta. Lähtö suoraan Tikkakoskelta ja suoraan Antalyaan, jossa Jukka siis asustaa. Saimme vielä kätevästi kyydin lentokentältä toiselta tutulta joka asuu Antalyassa.

Ensimmäinen ilta meni lähinnä ihmetellessä. Ruoka on täällä tosi halpaa. 1-2 eurolla syö jo kohtuullisen hyvin. Ja jos on valmis sijoittamaan 5 euroa, niin annos on jo mahtava. Lähdimme illalla Laurin kanssa kävelemään parin kilometrin päähän rannalle. Siellä oli hieno äänimaailma.

Vaikka sää oli viileähkö, 10-15 astetta, rannalla oli aika paljon ihmisiä istuskelemassa ja kävelemässä.

Kissoja ja koiria tuntuu kaupunki olevan puolillaan. Niistä tunnutaan pitävän myös jollakin tavalla huolta. Ehkä jokainen kaupunkilainen on adoptoinut yhden katulemmikin itselleen.

Seuraavana päivänä oli sateinen. Aamupäivästä alkoi ripottelemaan ja iltapäivällä sitten tulikin jo niin että sadevesiviemäreistä tulvi yli.

Kävimme ostoskeskuksessa katselemassa vaatteita. Jos jossain turkkilaiset ovat hyviä, niin miettimistä aikaansaavien mietelauseiden laittamisessa vaatteisiin.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen