Published on 2019-12-19 00:04:39+00:00

Sisäsaari

Naxos on iso saari ja monenlaista nähtävää riittää pidemmäksikin aikaa. Ajateltiin pikkuisen raapaista muutakin kuin tätä pääkaupunkia ja vuokrattiin auto. Kohteesta väiteltiin hetki, ja lopputuloksena päädyttiin ajamaan kohti vuokraamon naisen suosittelemaa ruokapaikkaa, jossa mietitään sitten tarkemmin mihin mennään. Vaihtoehtoja oli riittämiin.

Matkalla auton varoitusvalo pakotti meidät pysäyttämään huoltsikalle ja katsomaan rengaspaineita. Ja siinä mielenkiinnon herätti lähellä olevan kukkulan huipulla oleva vanha linna. Päädyimmekin sitten ex tempore lähtemään sinne.

Linna oli tuommoinen kiviröykkiö suht jyrkän kukkula päällä. Reitti linnalle ei ollut oikeastaan mitenkään merkitty, ja en ole varma oliko tuonne ylös asti tarkoitus edes mennä. Mutta pientä luovuutta käyttäen, piikkipuskista välittämättä ja muutamissa kohdissa hieman boulderoimalla päästiin ylös asti.

Päällä olikin sitten ihan nätit näkymät.

Aikamme siellä ihmettelimme muinaisten kreikkalaisten rakennuskykyjä ja suuntasimme takaisin autolle. Samaa matkaa meidän kanssa kulki lauma vuohia ja ehdittiin siinä ystävystymään matkan varrella.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen