Published on 2018-08-13 18:11:43+00:00

Puinen kaupunki

Päivän missio oli selvittää mitä tulemme tekemään seuraavat viikot. Tavoitteena on päästä vaeltamaan ja ennakko googlettelujen perusteella Annapurna circuit olisi sopiva reitti sadekaudella. Yli kolmen tonnin korkeudessa sataa huomattavasti vähemmän.

No jännittävän aamupalan jälkeen suuntasimme kaupungille. Tällä kaupungilla tuntuu olevan paljon luonnetta. Kaduilla on tuoksuja, hajuja, värejä, kauneutta ja rumuutta.

Kapeilla kaduilla kulkee myös skoottereita ja autoja samassa sekamelskassa jalankulkijoiden kanssa. Ja jos joku asia erityisesti jäi liikkumisesta mieleen niin jatkuva tööttäily. Sitä kuului hermoja riipivän usein.

Käveltyämme hetken kaupungilla seuraan ilmaantui nuorimies joka esitteli itsensä taideopiskelijaksi. Edellisellä reissulla olin tavannut jo yhden ja tiesin että tiedossa olisi "tutustumisreissu" nepalilaiseen mandalakouluun jonka tavoitteena on saada rahat pois tyhmiltä turisteilta. Kävimme koulussa, mutta ostohalut oli hieman heikot näin reissun alussa ?

No homma jatkui sillä että sama nuori herra saattoi meitä sitten pois ja ohimennen esitteli myös paikkoja ja temppeleitä. Hetken päästä alkoi hänen seura jo vähän tympäistä ja koitimme kohteliaasti ilmaista että jatkaisimme tästä omin neuvoin. Oppaamme tietenkin toivoi tässä vaiheessa pientä korvausta vaivannäöstään. No olimmekin valmiit antamaan hänelle muutaman euron avusta. Mutta hän vaatikin että kävisimme tietyssä kaupassa ostamassa riisiä, rasvaa ja maitoa hänen perheelleen. Kauppa löytyi, samoin tuotteet ja loppulasku olikin yllättäen reilu 30€ (lisensoidun vuoristo-oppaan päiväpalkka on 20-25€). Tässä vaiheessa alkoi oma hermo hieman kiristämään ja totesimme hänelle että ei tipu nyt näitä. Annoimme 500 rupiaa (4-5€) taktiikalla ota tai jätä. Rahat kelpasi ja kaveri häipyi ilman suurempia heippoja. Kyseessä taisi olla kevyt turistien vedätysoperaatio....

Jatkoimme omaa reissuamme. Kävin ostamassa itselleni aktiviteettirannekkeen askelien mittaukseen, unohdin nimittäin omani kotiin ja askelet olisi kiva reissusta saada. Ja samalla kyselimme vaelluksen hintaa. Tiedustelimme neljästä paikasta ja hintatasoksi asettui 550-700 dollaria per pää. Enemmän kuin mitä olimme ajatelleet mutta se on nyt otettava. Pieni vaellusinto alkaa tässä heräilemään.

Illalla käväisimme hotellin katolla napsimassa kuvia öisestä Katmandusta. Katmandun nimi on alunperin tullut puisesta temppelistä, tarkoittaen puilla suojattua.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen