Published on 2018-08-29 06:34:34+00:00

Pohjois-Pokhara

Aamu alkoi pilvisenä Sarangot-kukkulalla. Ei taaskaan saatu ihan niitä maisemia mitä toivottiin, mutta taasen näkyi muutama pilkahdus vähän korkeampia huippuja. Kavuttiin Sarangotin näköalahuipulle katsomaan maisemia.

Myös toissapäiväinen Rauhan Pagodi näkyi täältä hienosti.

Paikallisia naisia saapui huipulle leikkaamaan nurmikkoa. Ilmeisesti maisema on ihan sykähdyttävä heillekin, pitivät vartin maisemanihailutauon ennen hommien aloittamista.

Jännää kuinka täällä käsin tekeminen on halpaa. Nyt neljä naista leikkasi käsin ruohoa ja se on halvempaa kuin ruohonleikkurin hankkiminen. Sama näkyy rakentamisessa, hyvin leppoisaan tahtiin rakennusmiehet hommiansa tekevät, rälläkkä ainut koneellinen työväline joka on näkynyt. Vuorilla jopa "tiilet" hakattiin käsin kalliosta. Ravintoloissa ei myöskään ole koskaan näkynyt astianpesukonetta.

Vuorilla näkyi myös uusi bulbuli-laji, Himalayan bulbul, jota suomeksi kutsutaan virallisesti nimellä valkoposkibulbuli.

Iltapäivällä matkasimme vielä Bat caveen. Bruce ei ollut kotona, mutta ovella meitä tervehti rahastaja ja pakollinen opas lähti mukaan lisäkorvauksesta. Tämä oli pienehkö mutta hyvin luolamainen luola. Tunnettu siitä että siellä on parhaimmillaan tuhansia lepakoita. Näin epäturistiaikaan siellä oli vain muutama sata.

Luolan jälkeen ehdittiin tekemään vielä pikavisiitti paikalliseen tiedekeskukseen. Jossa hieman nukkavierut demonstraatiovälineet olivat jääneet ajan hampaan jäytämiksi. Oikein mikään ei toiminut. Ja tiedepuoli oli myös hyvin herttaisen ala-astetasoa. Mutta jotenkin hienoa, että tähän oli kuitenkin panostettu ja yritetty, tehty tiloja. Parasta paikassa oli uima-allas jossa kävimmekin maistelemassa hieman klooria. Paikalliset eivät näyttäneet uivan kovin hyvin...

Tiedemuseon jälkeen poikkesimme vielä Gurkha-museoon. Gurkhat ovat nepalilainen kansa joka on tunnettu rohkeudestaan ja taistelutaidoistaan.

Mikäli mies sanoo, ettei pelkää kuolemaa, hän joko valehtelee tai on gurkha

Brittien vallattua Nepalin ja Intian he perustivat Gurkhasotureista omia rykmenttejä, jotka taistelivat mallikkaasti monessa sodassa Brittien tukena.

Viimeisten päivien reissaaminen on mennyt tyyliin taksilla nähtävyydestä toiseen.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen