Published on 2023-03-31 21:23:14+00:00

Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito

Ja erityisesti lomalla sekään ei ole kovin tärkeää, mutta kyllä ihan hyvää ajanvietettä. Tuossa siskon aivan ulko-oven edessä on pieni tunkiokukkula, ajansaatossa siihen rakentunut. Tosin ei semmoinen kiva tunkio joka oli mummolan pihalla joka käytännössä oli komposti. Vaan tämä on oli aika täynnä kaikenlaista rakennusjätettä ja erilaista rojua.

Sain siis luvan sitä vähän kuokkia ajatuksena tehdä siitä kasvimaa.  Nyt kaksi päivää sitä kuokkineena se alkaa näyttää jo ihan hyvältä. Tiilen palasia oli aika paljon. Tuo oli itseasiassa ihan hauska arkeologinen kaivaus. Aivan aluksi oli kattotiiliä, sitten seinätiiliä ja lopulta lattialaatan palasia. Välissä löytyi joku muovipussi, hajuvesipullo ja jopa myös joku avain.  No mutta se on hyvin edennyt. Tänään käytiin ostamassa siemeniä ja huomenna voisi koittaa niitä kylvää.

Sivuprojektina olen koittanut rakennella paikallisille linnuille pientä viihdekeskusta. Ostin kaupasta siemeniä ja laitoin ne esille. Ja lisäksi tein pienen kylpyläosaston vanhasta vesikiposta. Tänään siellä on muutama lintu pikaisesti käynyt siemeniä maistelemassa, mutta suurempaa ryntäystä pitää vielä odotella. Sen sijaan tuo yksi pihan vakioasukas on ollut tyytyväinen kun kasvimaaprojekti on tuonut pintaan kaikenlaista muuta syötävää.

Lisäksi päivät on mennyt kävelylenkeillä ja kaupassa käydessä  Olen koittanut vältellä vatsatauteja ja hakenut syötävät tuosta lähikaupasta tarpeen mukaan.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen