Published on 2024-03-25 07:02:27+00:00

Jonkinlainen asettuminen

TÀssÀ on ehtinyt jo useamman viikon elÀÀ tÀÀllÀ ja jonkinlainen pÀivÀrutiini on muodostunut. YllÀttÀvÀn suuri tekijÀ on ollut pari tuntia jotka menevÀt työmatkaan. Ne syövÀt pÀivÀstÀ aika paljon pois ja arkena ei töiden jÀlkeen hirveÀsti ehdikÀÀn mitÀÀn tehdÀ. EhkÀ kÀymÀÀn jossain kÀvelyllÀ. Mutta jos pitÀÀ mennÀ kaupassa kÀymÀÀn niin sitten se valoisa aika menikin jo melkein siinÀ. Talossa on nÀppÀrÀsti kuntosali, niin liikuntaa tÀÀllÀ saa jonkinverran harrastettua.

Mutta sitten viikonloppuisin on tullut kÀytyÀ kiertÀmÀssÀ lÀhiseutujen puistikoita ja luontoalueita. Ja laitanpa tÀhÀn vÀhÀn elukoita mitÀ on tullut nÀhtyÀ. LentokentÀn vieressÀ on Terra Nova rural park, joka nyt tÀmÀn hetkisten kokemusten perusteella on ehkÀ lÀhiseutujen mielenkiintoisimpia paikkoja.

Ja viime kerran suosikki Stanley Park (jep, nimen on lainannut sama Stanley kuin myös Stanley Cupissa). SieltÀ löytyy hyvin monenlaista jos vain jaksaa kÀvellÀ.

Ja vielÀ viimeisimpÀnÀ Boundary Bayn alueella erityisesti merikotkia. TÀmÀ puisto on USA:n rajasta vain jokusen kilometrin pÀÀstÀ ja se tuntuukin nÀitÀ jenkkien vapauslintuja vetÀvÀn puoleensa.

Stanley parkin ympÀrillÀ kiertÀÀ Vancouverin tunnetuin kÀvely- tai juoksulenkki. Reilun kymmenen kilometrin mittainen Vancouver Seawall. Maisemat ja lenkki on sen verran hieno, ettÀ sitÀ on kyllÀ jaksanut kiertÀÀ muutaman kerran ihan vain huvikseenkin. Kokonaisuudessaan vesirajassa kulkee kÀvelytietÀ 28 km ja se on googlen mukaan maailman pisin yhtÀjaksoinen vesirajaan tehty kÀvelyreitti.

KevÀt on alkanut saamaan tÀÀllÀ hieman voittoa vetisestÀ talvesta. Luonto on vÀhitellen alkanut herÀilemÀÀn. Kirsikkapuut kukkivat joka puolella.

VettÀ tosiaankin on tullut ihan riittÀvÀsti, mutta muutamia aurinkoisiakin pÀiviÀ on nyt ollut joissain vÀleissÀ. TÀmÀ onkin sitten johtanut muutamiin aika eeppisen nÀköisiin auringonlaskuihin kun sadepilvet ovat illalla vÀistÀneet ja aurinko on pÀÀssyt vielÀ loppuhetkillÀÀn kurkistamaan sieltÀ alta.

Ja auringonlaskujen aikaan maisemat ovat muutenkin olleet varsin kuvauksellisia.

Tuolla Terra Novassa törmÀsin mielenkiintoiseen harrastukseen. Lentokoneiden kuvaamiseen. Tai no tiesin siitÀ kyllÀ, mutta en tiennyt ettÀ harrastajat ovat kohtuullisen innokkaita. KÀvin puistossa kahtena pÀivÀnÀ ja molemmilla kerroilla nÀmÀ kaksi kaverusta olivat siellÀ samassa paikassa bongailemassa koneita.

Piti kokeilla, en saanut siitĂ€ kiksejĂ€. Tosin en tiedĂ€ onko lintukuvaaminen nyt sen erilaisempaa loppujen lopuksi 😄

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen