Published on 2020-01-01 20:44:38+00:00

Greendaleen asettumista

Pääsin hyvin perille siskon luokse, hieman väsyneenä, mutta se on onneksi ohimenevää. Lento laskeutui kymmenen aikaan Harareen ja Virva tuli Oxxin ja muutaman muun kaverin kanssa kentälle vastaan. Oxx ja sen kaveri tietenkin hieman viinalle tuoksuen kuten kunnollinen paikallinen mies aina on ? No joo, ei niinkään hieno asia ottaen huomioon, että samassa kunnossa ajetaan myös autoa.

No mutta perille päästiin. Sisko asuu tämmöisessä betonisessa mökissä joita monet omakotitalon omistajat rakentavat talojensa takapihalle vuokratulojen toivossa.

Eli tuo talo tuossa punaisen auton takana. Talossa asuu lisäksi yksi perhe.

Mukavuudet täällä on vähän eriluokkaa kuin mihin Suomessa on tottunut. Vessassa ei ole juoksevaa vettä, mutta muuten se on ihan siisti.

Juoksevaa vettä ei itseasiassa tule koko tontille koska vesiyhtiöllä ei ilmeisesti ole varaa enää toimia. Ja pitkän kuivuuden takia omat porakaivot ovat kuivuneet myös. Tämä kuivuus voi itseasiassa nousta vielä isommaksi ongelmaksi nyt lähitulevaisuudessa. Liekö ilmastonmuutos yksi syy siihen. No jokatapauksessa tällä hetkellä vesi tuodaan säiliöautolla isoon säiliöön josta sitten haetaan tarpeen mukaan ämpärillä.

Pyykitkin pestään tietenkin käsin.

Ihan talon vieressä on kanala, jossa on myös kovin huonosti ajassa pysyvä kukko. Korvatulpat on hyvät olla koska kiekuminen voi alkaa jo aamu kolmelta...

Yö meni aika pitkäksi kun otti takaisin matkustamisen valvomista. Mutta kävimme päivällä kaupassa hakemassa syötävää ja juotavaa. Kadut täällä on tosi kauniita. Vihreitä ja puiden ympäröimiä niin sivulta kuin monesti päältäkin.

Kadut ovat varsin eläväisiä muutenkin. Ihmiset tulevat vain istumaan kadun varteen vaihtamaan kuulumisiaan, myymään hedelmiä yms.

Suuren työttömyyden vuoksi kaikenlainen oma yrittäminen on se elinehto monelle. Ja se näkyy mm. näissä puiden kylteissä.

Sähkön kanssa on melkein sama tilanne kuin vedenkin. Sähköä tosin onneksi tällä hetkellä taas saa (vähän aikaa sitten sitäkään ei tullut kun sähköyhtiöllä ei ollut varaa korjata johtoja), mutta sekin on epävarmaa. Sähkökatkoja on päivittäin, syynä se että huonokuntoiset voimalat eivät saa tuotettua riittävästi. Ja korjaamiseen ei ole siinäkään varaa (tai ne rahat eivät vaan koskaan päädy siihen tarkoitukseen).

Se hyvä puoli siitä kuitenkin on että tähdet näkyy välillä tosi hienosti ?

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen