Published on 2020-01-02 22:41:14+00:00

Fiksailua ja lintuja

Päivä lähti taas hieman hitaasti käyntiin. Tuntuu että illat menee kun kuuntelen ääniä pihalta. Se äänimaailma on kovin erilainen siihen mitä oman kerrostalokämpän ikkunan läpi kuuluu. Sirkat sirittää ja jotkut muut eläimet rapisevat ? Ja sitten jossain vaiheessa laitan korvatulpat ja nukahdan.

Oxx oli aamulla löytänyt paikalle ja päätyi ropaamaan autoaan.

Aikoinamme äidin kanssa sponsoroinnin auton hankkimista siinä toivossa, että se olisi tuonut tuloja ja leipää pöytään taksihommien muodossa. Lopulta se aiheutti vain kuluja sillä täällä autot tuntuvat hajoavan normaalia useammin huonokuntoisten teiden takia. Ja ehkä myös huonokuntoisten kuskien. Lisäksi autosta huolehtiminen ei ollut ihan parasta. Alkoi sadella laskuja kaiken maailman osista, kunnes päätimme että tätä hommaa ei kannata enää tukea. Jos auto ei tuota niin paljoa, että sitä pystyisi huoltamaan niin eipä hommassa ole järkeä. Mutta siinä se nyt sitten makaa ja ehkä Oxx asiasta jotain oppii. Me ainakin äidin kanssa opimme...

Kävimme kävellen hakemassa minulle liittymän kännykkään hieman pidemmän matkan päästä. Koitin matkalla bongailla lintuja. Täällä on kyllä kaikkea jännää ja nyt harmittaa, että tuli otettua suht surkeat varusteet siihen hommaan mukaan.

Koitin aikani kuluksi kaivella näille nimiäkin.

Tää on puistopunatasku.

Tätä en tiedä suomeksi, mutta Englanniksi se on Grey go-away-bird. Eli harmaa mee-pois-lintu ?. Nimi tulee sen äänestä joka kuulostaa siis tuolta englanninkieliseltä huudahdukselta.

Sinipeippo. Näitä on paljon.

Joku aika pirpana, tähän ei lintukirja nyt antanut vastausta.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen