Published on 2018-08-27 07:02:09+00:00

Etelä-Pokhara

Tämän päivän ajatuksena oli mennä veneellä Phewa-järven yli ja kävellä sieltä takaisin hotellille. Ja katsella matkalla mitä vastaan sattuu tuleemaan.

Ensimmäinen kohde järven toisella puolella on World Peace Pagoda, Buddhalainen rauhansymboli. Pagoda on muutaman sata metriä järven yläpuolella viidakon takana. Kävelyreitti oli aurinkoisena päivänä ihan hikoiluttava.

Pagodan ja useampien kahvitaukojen jälkeen lähdimme etenemään kohti Mahadevin luolaa. Matkalla löytyi muutamia kuvauksellisia paikkoja:Täällä on paljon perhosia. Jotkut isoja kuin linnut.

Puut ovet monesti kylien kokoontumispaikkoja. Monien isojen puiden ympärille on tehty betonista tai kivistä tukevia jalustoja, joihin mahtuu paljon porukkaa oleskelemaan.

Viimein päädyimme Mahadevin luolalle. Kyseessä on veden muodostama luola. Hieman luolan suuaukon vieressä on puoliksi maanalainen vesiputous, josta pinnalla kulkeva joki sukeltaa maan alle ja on nähtävissä luolan sisällä.

Joki ja putouksen alku

Putous luolasta katsottuna

Ja luola vähän syvemmältä vesiputoukselta.

Luola oli yllättävän hieno paikka. Ainakin valokuvausmielessä siellä hengasi helposti vähän pidempäänkin. Luolassa oli myös mukavan viileää verrattuna ulkoilmaan, jossa tuntuu että hiki valuu vaikka vain seisoisi paikallaan.

Kello alkoikin olemaan jo sen verran että oli aika suunnata takaisin Pokharan turistialueelle. Kävelymatkalta jäi mieleen pari vastaantuleva nuorta miestä. Huomasin heidän katselevan meitä hieman normaalia tarkemmin. Katsoin vielä heidän peräänsä kun olivat kävelleet ohi, he yrittivät keskenään imitoida meidän ruumiinrakenteita ja kävelyä. Ihan vain omaksi huvikseen. Nauratti tosin myös minua.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen