Published on 2020-01-03 21:11:49+00:00

Eläinlääkärillä

Päivät täällä on minulle enemmän paikallista arkea kuin lomailua. Tämän päivän homma oli viedä Pörri eläinlääkärille. Se kaipasi jotain rokotusta ja matolääkettä.

Koukkasimme aamulla greendalen (Hararen kaupunginosa) keskustan kautta, josta nappasin aamupalaa. Unohtui aiemmin mainita, että myös polttoaine on täällä hyvin säännösteltyä. Jonot huoltoasemille on huomattavat.

Oxxin "työ" on myydä pimeästi polttoainetta ilmeisesti vähän halvemmalla. Aiemmin he hommasivat polttoaineensa maatiloilta, valtio tuki työkoneiden käyttöä halvemmalla polttoaineella ja jotkut maajussit päättivät hyötyä siitä myymällä sitä eteenpäin. Nykyisestä tilanteesta en tiedä, mutta jostain he kuitenkin aineensa saavat. Leipä tosin on tiukassa heilläkin kuten kaikilla muillakin. Toimistona heillä toimii katos torin laidalla.

Tori on muutenkin jonkinlainen ihmisten hengauspaikka. Eipä ole hajuakaan onko kuka töissä ja kuka muuten vaan. Mutta paikalle on roudattu muun muassa biljardipöytä ajankuluksi.

Toisesta laidasta toria löytyy sitten huonekalukauppa.

No hommat meni eläinlääkärillä leppoisasti. Pörri matkusti kassissa lääkärin luokse ja sai piikkinsä ja pillerinsä. Minä kulutin aikaa rapsuttelemalla vastaanoton seurakissaa.

Päivä oli törkeän kuuma ja ihan hirveästi ei jaksanutkaan mitään tehdä. Nää on ollut hyviä päiviä lukea kirjoja ja katsella mitä pihalla tapahtuu. Vihreydestä huolimatta maa on hyvin kuivaa ja kaikki odottavat sadetta. Illalla satoi onneksi muutama pisara, mutta pohjavesi kaipaisi kunnon sadepäiviä.

Illat on muutenkin hyviä kun vähän viilenevät.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen