Published on 2020-01-12 21:03:24+00:00

Chikopokopo

Palasin Chobesta aamulla ja bussi lähti vasta illalla myöhään. Jotain tekemistä piti päivälle keksiä. Kaikki olivat kehuneet helikopterireissuja putousten yllä. Se oli aika kallis, 150€ lyhyemmästä reissusta ja joku 300€ pidempi, joka käy myös eläimiä etsimässä Vic falsin luonnonpuiston päällä. Aikani asiaa itselleni perusteltua päädyin lähtemään tuolle halvemmalle retkelle. Otin firman nimeltä Chikopokopo, joka on shonan kielinen sana helikopterille.

Sain lennon kello kahdeksi, sääennuste lupasi 70% sateen riskiä, mutta kaikesta huolimatta sää oli nättiä. Odottelin kahvilassa kahteen ja kirjoittelin eilisen Choben reissun tekstiä. Auto vei helikopterikentälle kaupungin ulkopuolelle. Lähtijät punnittiin ja sijoitettiin sopiville paikoille kopterin. Pääsin kuskin viereen eteen.

Ja kyllä sieltä ilmasta tosiaan näki aika nätisti koko putoukset ja Sambesi joen.

Siitä sitten takaisin majapaikkaan jossa odottelin että pääsen illaksi bussille.

Bussin piti lähteä yhdeksältä, joten menin ajoissa vähän kahdeksan jälkeen ostamaan lippua. Taksikuski tuli auttamaan lipunostossa ja hällä tuli väittely lipunmyyjän kanssa siitä mihin bussiin mun pitäisi mennä. En tajunnut heti että miksi. Mutta sain paikan ja menin bussiin odottamaan.

Tässä kuva yhdeksän aikaan.

Ja tässä puoli yhdentoista aikaan.

Siellä oli siis pari lähtöä joista eka lähti yhdeksältä ja toinen yhdeltätoista. Ja mulle myytiin tietenkin lippu jälkimmäiseen. Tosin sitä ei tietenkään mulle kerrottu ?

Bussimatka kesti n. 13 tuntia ja odottelu reilu pari tuntia. Olisin todennäköisesti aika hyvä kisoissa jossa pitää istua jossain pitkään. Puolivälistä reissua mun viereen tuli nuori tyttö jolla oli aika näyttävä kampaus. Sain ottaa kuvan.

Avatar of Author

Tuomas Turpeinen